+
Illustration: Arkitema Architects
 • Arkitema och Veidekke utvecklar nytt område i Norge

  PUBLICERAD 2019-03-19 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-03-19 16:40

  Textstorlek

  Dela med andra

  Arkitema Architects har i samarbete med bland annat Veidekke vunnit tävlingen om ett omvandlingsprojekt på det tidigare flygplatsområdet Fornebu i Norge. På platsen ska det utvecklas en skola med aktivitetshall, förskola, äldreboende och behandlingscenter. Området, som kallas Oksenøya, omfattar totalt cirka 75 000 kvadratmeter.

  Det vinnande förslaget är resultatet av ett samarbete mellan Veidekke, Arkitema Architects, Arkitektgruppen Lille Frøen och Østengen & Bergo Landskapsarkitekter. Lille Frøen ansvarar för utformningen av skolan, Østengen & Bergo ansvarar för landskapet och Arkitema står för de arkitektoniska lösningarna för såväl förskolan som för äldreboendet och behandlingscentret.

  – Vi är väldigt stolta över att vi lyckades vinna den här tävlingen. Tillsammans med Veidekke har vi skapat ett högkvalitativt projekt som kommer att skapa ett bostadsområde där många generationer kan samlas, säger Chris Olborg, associated partner och affärsområdeschef på Arkitema Architects.

  Byggnaderna kommer täcka runt 36 000 kvadratmeter av området. Det är Bærums kommun som har utsett vinnaren.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Wihlborgs miljardsäljer i Lund

  Transaktioner Wihlborgs säljer fastigheten Landsdomaren 6 i Lund till Intea Fastigheter. Köpeskillingen uppgår till 1,4 miljarder kronor. 

 • Spår affärer för 150 miljarder 2019

  Fastighetsmarknad Trots att många spår lågkonjunktur och nedgångar har transaktionsmarknaden för fastigheter börjat starkt under 2019. Även om antalet avslut varit något färre än tidigare, har flera av dem varit stora. Mikael Söderlundh från Pangea och Newsecs Alexandra Lövgren spår ett starkt transaktionsår även 2019, bland annat genom ett antal större strukturaffärer. 

 • Bonava förstärker organisationen

  Rekrytering Bonava har utsett Carl Rietz till Senior Vice President för den nya funktionen Processes & Technology. Bolaget förstärker även organisationen med en ny IR-chef och presschef. 

 • ANNONS
  • Tre nya hyresgäster i Gamlestads Brygga

   Uthyrning väst Peab har tecknat tre hyresavtal i projektet Gamlestads Brygga i Göteborg. Hyresgästerna är godisbutiken 4-gott, Fastighetsbyrån och Pressbyrån. Colliers International har agerat rådgivare vid samtliga uthyrningar. 

  • Citycon rekryterar tre

   Rekrytering Citycon utökar inom uthyrning och rekryterar Tobias Rönnberg, Elias Söderström och Jonatan Westerblom. Samtliga kommer att arbeta med uthyrning av de kommersiella lokalerna i bolagets nio svenska köpcentrum. 

 • Negativ nettouthyrning för Castellum

  Börs Castellums förvaltningsresultat steg 9 procent i det första kvartalet med stöd av stigande hyresintäkter men nettouthyrningen var negativ till följd av svagare hyresmarknad.

 • ANNONS
 • Säljer till staten för halv miljard

  Transaktioner Ratos säljer sin fastighet Stockholm Lejonet 4 i regeringskvarteren till staten. Man har sedan ett tag bedrivit förhandlingar med Statens Fastighetsverk och har nu nått en överenskommelse.

 • Tobias Bjurling ny CFO på Svevia

  Rekrytering Tobias Bjurling har utsetts till ny ekonomi-och finanschef på Svevia. Han efterträder Åsa Neving, som gått över till rollen som CFO på Bravida.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived