+
Illustration: Arkitema Architects
 • Arkitema och Veidekke utvecklar nytt område i Norge

  PUBLICERAD 2019-03-19 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-03-19 16:40

  Textstorlek

  Dela med andra

  Arkitema Architects har i samarbete med bland annat Veidekke vunnit tävlingen om ett omvandlingsprojekt på det tidigare flygplatsområdet Fornebu i Norge. På platsen ska det utvecklas en skola med aktivitetshall, förskola, äldreboende och behandlingscenter. Området, som kallas Oksenøya, omfattar totalt cirka 75 000 kvadratmeter.

  Det vinnande förslaget är resultatet av ett samarbete mellan Veidekke, Arkitema Architects, Arkitektgruppen Lille Frøen och Østengen & Bergo Landskapsarkitekter. Lille Frøen ansvarar för utformningen av skolan, Østengen & Bergo ansvarar för landskapet och Arkitema står för de arkitektoniska lösningarna för såväl förskolan som för äldreboendet och behandlingscentret.

  – Vi är väldigt stolta över att vi lyckades vinna den här tävlingen. Tillsammans med Veidekke har vi skapat ett högkvalitativt projekt som kommer att skapa ett bostadsområde där många generationer kan samlas, säger Chris Olborg, associated partner och affärsområdeschef på Arkitema Architects.

  Byggnaderna kommer täcka runt 36 000 kvadratmeter av området. Det är Bærums kommun som har utsett vinnaren.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived