+
Nytt trygghetsboende i Viken. Bild: Midroc Properties / Jakobsson Pusterla
 • Utvecklar trygghetsboende i Höganäs

  PUBLICERAD 2019-02-18 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-02-18 13:26

  Textstorlek

  Dela med andra

  Midroc Properties har tillsammans med arkitektkontoret Jakobsson Pusterla vunnit en markanvisningstävling för ett nytt trygghetsboende i Viken, i Höganäs kommun.

  Juryn bestod av bland andra stadsarkitekten och planchefen i Höganäs kommun. Motiveringen för det vinnande förslaget lyder: ”Midroc och arkitektkontoret Jakobsson Pusterla har redovisat ett genomarbetat och spännande förslag, väl anpassat till Vikens befintliga bebyggelse och kulturmiljö. Byggnadernas placering på fastigheten ger de boende en skyddad innergård och för tanken till äldre skånegårdar.”

  – Vi blev glada för beskedet och ser mycket fram emot att börja arbeta med projektet. Vårt förslag har en varsam småskalighet för att smälta in väl i Vikens befintliga bebyggelse och det är något som har varit viktigt för oss under hela arbetet, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc Properties kontor i Helsingborg.

  – Vi inspirerades av de kvalitéer som finns i närliggande bebyggelse och gjorde en modern tolkning av dem. En viktig aspekt var också att ta tillvara hela tomten. På så sätt skapar vi ett boende för människor med olika livssituationer, behov och preferenser, säger Jan Jakobsson, arkitekt på Jakobsson Pusterla.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived