+
Foto: Scheiwiller Svensson.
 • Uppdrag för Scheiwiller Svensson i Slakthusområdet

  PUBLICERAD 2019-02-13 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-02-13 11:00

  Textstorlek

  Dela med andra

  Scheiwiller Svensson har fått i uppdrag att ansvara för detaljplanearbetet kring de gamla boskapshallarna i Slakthusområdet i södra Stockholm – som ska genomgå en enorm förändring de kommande åren.

  Sedan tidigare är det klart att Atrium Ljungberg fått uppdraget från staden att driva utvecklingen i det gamla industriområdet, där en del består av de blåklassade gamla boskapshallarna som ingår i den första detaljplaneetappen.

  Visionen är att det ska finnas plats för ung, urban kultur som i nyligen nedlagda Nobelberget. Men också klassisk kultur, som museer.

  – I boskapshallarna ska också finnas plats för restauranger, barer och saluhallar, säger Martin Lundin, arkitekt på Scheiwiller Svensson. I kombination med kontor och kanske kreativa skolor så finns potential till en spännande plats, ett nav i stadsdelen. I den största hallen kommer flera av aktörerna kunna dela på en gemensam publik miljö, fortsätter han.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived