+
Söra Kvarter Åkersberga - Belatchew Arkitekter
 • Tornstaden bygger åt Wallenstam i Åkersberga

  PUBLICERAD 2019-02-04 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-02-04 12:48

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tornstaden har fått uppdrag av Wallenstam att ansvara för totalentreprenaden av 305 bostäder i nya bostadsområdet Söra Kvarter, i Åkersberga. Inflyttning sker etappvis med start under sommaren 2020.

  Området Söra Kvarter kommer bestå av två kvarter som omges av fyra huskroppar, innehållande sju olika hus. Byggnaderna är ritade av Belatchew Arkitekter. Utöver bostäder kommer även lokaler för caféer och annan verksamhet uppföras.

  – Österåkers kommun har stora framtidsplaner och det är spännande att få vara en del av denna utveckling. Vi känner oss mycket trygga med Tornstaden som samarbetspartner och våra arbetssätt har visat sig fungera bra tillsammans i våra tidigare samarbetsprojekt, säger Magnus Eklund, Avdelningschef Produktion hos Wallenstam i Stockholm.

  – Vi är mycket glada att vi återigen har fått förtroendet av Wallenstam. Vårt väl upparbetade samarbete skapar goda förutsättningar för ett riktigt lyckat projekt, säger Erik Olofsson, vd Byggnads AB Tornstaden.

  Byggnationen har påbörjats.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived