+
 • Tobin kammade noll i kv4

  PUBLICERAD 2019-02-12 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-02-12 15:49

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tobin Properties lyckades inte sälja en enda bostad i det fjärde kvartalet och produktionsstarterna uteblev för fjärde kvartalet i följd.

  Det framgår av tisdagens bokslutskommuniké, som även visar att rörelseförlusten landade i det intervall som Tobin indikerade i samband med vinstvarningen i början av månaden.

  Den uteblivna försäljningen av bostäder på bindande avtal kan jämföras med försäljningen av 13 bostäder i det fjärde kvartalet 2017 och 2 bostäder i det tredje kvartalet 2018.

  Rörelseförlusten uppgick till -27 miljoner kronor för helåret. Den främsta orsaken till förlusten var nedskrivningar som bolaget gjorde i det fjärde kvartalet.

  Bolaget senaste uppskattning var att förlusten skulle landa i intervallet 25-30 miljoner kronor. Vid ingången av 2018 trodde bolaget på en vinst om 250 miljoner kronor men den prognosen justerades sedan ner successivt under året.

  Tobin lämnar inte någon utdelning på stamaktierna för 2018. Det är samma besked som bolaget gav året innan.

  Pareto Securities bedömer i en snabbanalys att huvudägaren Klövern kommer behöva stötta Tobin med ytterligare finansiering under 2019. Det skriver nyhetsbyrån Direkt.

  Pareto pekar bland annat på att bolagets kassa bara uppgick till cirka 80 miljoner kronor vid årsskiftet. Klövern stöttade Tobin med lån och kapitalinjektioner på hundratals miljoner kronor under 2018.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived