+
Visionsbild: Serneke/White Arkitekter.
 • Serneke vill bygga arena i Hagastaden

  PUBLICERAD 2019-02-12 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-02-12 10:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Serneke har tecknat en avsiktsförklaring med KFUM Central om att utveckla ett idrotts- och kulturcenter vid Torsplan i framväxande Hagastaden i norra Stockholm.

  Förslaget har utarbetats av White Arkitekter och omfattar en multifunktionell arena med plats för 2 000 åskådare, en specialhall för gymnastik samt ytterligare en idrottshall och lokaler för kulturverksamhet.

  Även byggnader för kontor, hotell och gymnasieskola finns i förslaget.

  Totalt handlar det om byggnader på totalt 40 000 kvadratmeter BTA.

  – Våra planer på att bygga ett idrotts- och kulturcenter har konkretiserats rejält under den gångna hösten. Sernekes förslag gör att vår förening kan växa och ge Stockholms unga ett välbehövligt tillskott av mötesplatser för sina intressen och passioner, säger Hans von Uthmann, styrelseledamot KFUM Central och projektansvarig KFUM Centrals Idrotts- och Kulturcenter.

  Nästa steg är att parterna inom kort kommer att inleda samtal med Stockholms stad gällande ett markanvisningsavtal. Därefter ska ett detaljplanearbete inledas. Enligt en bedömd tidplan ska detaljplanearbete och projektering kunna ske under 2019–2020 följt av byggnation under tiden 2021–2023.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived