+
 • Rikshem säljer i Uppsala

  PUBLICERAD 2019-02-19 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-02-19 15:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  Rikshem avyttrar fastigheten Sivia Torg i Uppsala. Köpare är Alma Properties, som tillträder den 2 maj 2019.

  Fastigheten omfattar 13 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta som fördelas på 112 bostäder och kommersiella lokaler. Rikshem har, tillsammans med Uppsala kommun, tagit fram en ny detaljplan för kvarteret Sivia Torg med ambitionen att renovera och utveckla fastigheten. Detaljplanen vann laga kraft under 2018.

  – Vi har arbetat länge med Sivia Torg som ligger centralt, mitt i Uppsala. Med möjligheter till såväl nya kontor, butiker och restauranger ser vi att utvecklingen av fastigheten kommer bidra positivt till centrala Uppsala. Intresset för fastigheten har varit stort och då Rikshems fokus ligger på att fortsätta utveckla bostäder och samhällsfastigheter ser vi det som naturligt att nu avyttra Sivia Torg, säger Fredrik Edlund, regionchef Mälardalen på Rikshem.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived