+
 • Prime Livings kassa räcker en dryg månad

  PUBLICERAD 2019-02-20 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-02-20 15:50

  Textstorlek

  Dela med andra

  Prime Livings pengar räcker till slutet av mars som situationen ser ut i dagsläget. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagen efter att har redovisat en rörelseförlust på över 400 miljoner kronor för det fjärde kvartalet.

  – Enligt bolagets bedömning räcker bolagets rörelsekapital räknat från idag (utan att beakta eventuella framtida lån/tillskott/emissioner) mars ut. Bolaget utreder för närvarande olika finansieringsalternativ och avser att uppdatera marknaden så snart närmare information om detta finns på plats, skriver den pressade studentbostadsbyggaren i ett pressmeddelande.

  Får några månader sedan varnade bolaget för att pengarna skulle ta slut i december om inget gjordes. Därefter har bolaget sålt utvecklingsfastigheter för att få in pengar. Kassan uppgick till 25 miljoner kronor i slutet av förra året. Vid ingången av det fjärde kvartalet uppgick den till 28 miljoner kronor.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived