+
 • Prime Living gör jätteförlust

  PUBLICERAD 2019-02-20 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-02-20 15:03

  Textstorlek

  Dela med andra

  Problemtyngda Prime Living vänder till en rörelseförlust på över 400 miljoner kronor i det fjärde kvartalet efter att resultatet tyngts av stora nedskrivningar av bolaget projekt. Samtidigt minskade kassan något trots att bolaget sålt av utvecklingsprojekt för att få in pengar.

  Rörelseförlusten blev 407 miljoner kronor i det fjärde kvartalet, vilket kan sättas i relationen till vinsten på knappt 22 miljoner kronor under motsvarande period året innan.

  Förlusten förklaras främst av nedskrivningar av bolagets pågående projekt och färdigställda fastigheter, som totalt uppgick till 368 miljoner kronor. Dessutom resulterade fastighetsförsäljningar i en förlust på 83 miljoner kronor.

  Prime Livings kassa uppgick till 25 miljoner kronor per den sista december. Vid ingången av kvartalet hade bolaget 28 miljoner i kassan.

  Bolaget varnade tidigare för att pengarna kunde ta slut i december men lyckades räta upp situationen, åtminstone temporärt, genom försäljningar av utvecklingsfastigheter. Det har kommit in pengar från försäljningar även efter årsskiftet.

  Prime Living meddelar även att preferensaktien av serie B inte kommer ge någon utdelning i april. Sedan tidigare var det känt att utdelningen i januari ställts in tills vidare.

  Vidare framkommer det att studentboendet i Lund, som tidigare var delvis utrymt efter beslut av miljömyndigheten, nu utrymts helt sedan Lunds Universitet sagt upp hyresavtalet den 18 januari 2019.

  Prime Living anser att uppsägningen är ogiltig och uppger i rapporten att en dialog om förutsättningarna för framtida förhyrning pågår.

  Prime Livings aktie, som handlades kring 70 kronor för ett år sedan, backar 7 procent till 3,60 kronor efter rapporten. Omsättningen är dock nästintill obefintlig. Aktier till ett värde av cirka 19 000 kronor har handlats.

  Preferensaktien backar cirka 9 procent.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived