+
Jens Engwall är vd på Nyfosa. Foto: Hemfosa.
 • Nyfosa håller i slantarna

  PUBLICERAD 2019-02-12 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-02-12 11:48

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Nyfosas intäkter och driftnetto stiger kraftigt i det fjärde kvartalet men bolaget avser att inte att lämna någon utdelning då pengarna behövs för att finansiera bolagets expansion.

  Intäkterna ökade till 317 miljoner kronor i det fjärde kvartalet från 247 miljoner under motsvarande period året innan. Driftnettot steg till 229 miljoner kronor från 170 miljoner.

  Förvaltningsresultatet, som påverkats negativt av kostnader kopplade till avknoppningen från Nyfosa, steg dock bara marginellt.

  Nyfosa har som mål att nå ett fastighetsvärde om 25 miljarder kronor. Vid utgången av 2018 uppgick värdet till 15,6 miljarder kronor.

  – Vi har en stark balansräkning och goda finansieringsmöjligheter. Efter rekryteringar under fjärde kvartalet av flera nya medarbetare till viktiga funktioner är vi redo att inleda vår expansion. Just nu tittar vi på ett flertal intressanta affärer i olika sektorer. Målet är en årlig tillväxt om 20 procent i resultat och fastighetsbestånd, skriver Jens Engwall i vd-ordet.

  Nyfosas aktie stiger knappt 3 procent efter rapporten. Aktien fick en tuff start på börsen vid noteringen den 23 november och handlades i mitten av december kring 40 kronor. Kursen har dock repat sig och handlas efter dagens uppgång kring 48,50 kronor.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived