+
 • NREP förvärvar – JM tar över vid ny detaljplan

  PUBLICERAD 2019-02-04 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-02-04 13:47

  Textstorlek

  Dela med andra

  NREP förvärvar tre kontorsfastigheter på Stora Essingen i Stockholm, och tecknar samtidigt avtal om att sälja dem vidare till JM när en ny detaljplan antagits.

  Affären gäller fastigheterna Ångtvätten 16, Tvålen 7 och Stora Essingen 1:4. NREP:s plan är att förvalta fastigheterna fram till dess att en ny detaljplan antagits, en detaljplan som omfattar 230 nya bostäder.

  Fastigheterna är belägna på Stora Essingens norra udde och omfattar drygt 19 000 kvadratmeter uthyrbar yta i huvudsak bestående av kontorslokaler samt ett parkeringshus. Lärarförbundet är största hyresgäst med ett hyresavtal som löper till och med 2022. Fastigheterna ingår i ett större pågående exploateringsområde om cirka 700 bostäder.

  Förvärvsbeloppet bestäms och likvid erläggs i samband med lagakraftvunnen detaljplan vilket beräknas ske tidigast 2022 varvid affären kommer att redovisas inom affärssegment JM Bostad Stockholm.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived