+
Illustration: Archus Arkitekter.
 • Nästa steg för Humlegården i Solna

  PUBLICERAD 2019-02-19 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-02-19 09:29

  Textstorlek

  Dela med andra

  Humlegården har tecknat en principöverenskommelse med Solna stad om den första etappen i utvecklingen av Hagalunds arbetsplatsområde. Humlegården äger alla fastigheter i den första etappen, som avser nyskapande av cirka 48 000 kvadratmeter ytor.

  Utvecklingen av området kommer att ske i flera etapper och beräknas pågå under 15 år. I området kommer bland annat en ny tunnelbanestation, Södra Hagalund, att tillkomma.

  Den nya tunnelbanestationen kommer att placeras mitt i området, och detta första steg i utvecklingen omfattar fastigheterna närmast den framtida stationen

  – Vi har varit verksamma i Hagalunds arbetsplatsområde i drygt tio år och genom principöverenskommelsen går utvecklingen av stadsdelen nu in i en ny fas. Vi ser fram emot att ta nästa steg i arbetet, där vi tillsammans med Solna stad vill skapa en hållbar, attraktiv stadsdel med levande kvarter, säger Anneli Jansson, vd på Humlegården.

  Utbyggnaden av den nya, gula tunnelbanelinjen beräknas stå klar 2024. Humlegården kommer att bidra med omkring 57 miljoner kronor till Solna stads medfinansiering till utbyggnaden av tunnelbanan.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived