+
 • Magnolia rasar efter slopad utdelning

  PUBLICERAD 2019-02-21 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-02-21 11:22

  Textstorlek

  Dela med andra

  Magnolia Bostads aktie faller 8 procent på torsdagsförmiddagen efter att bolaget redovisat en rörelseförlust i det fjärde kvartalet och slopat utdelningen.

  Rörelseförlusten blev 33 miljoner kronor i det fjärde kvartalet 2018, vilket kan jämföras med vinsten om 229 miljoner kronor under motsvarande period året dessförinnan.

  Enligt Magnolias vd Fredrik Lidjan försämrades resultatet av att ett antal projekt försenats och de väntas istället realiseras under 2019.

  Nettoomsättningen rasade till 42 miljoner kronor i det fjärde kvartalet från 718 miljoner.

  Förra året lämnade bolaget en utdelning om 1,75 kronor per aktie men i år blir ägarna alltså lottlösa.

  Sektorkollegan Besqab intäkter och rörelseresultat försämrades också i det fjärde kvartalet visar bokslutskommunikén. Samtidigt sänks utdelningen till 2,50 kronor per aktie från 6,50 kronor. Aktien backar 4 procent.

  Även SSM har också rapporterat på torsdagen. Nettoomsättningen minskade kraftigt i det fjärde kvartalet och bolaget vände till en rörelseförlust om 34 miljoner kronor från vinsten om 12 miljoner kronor ett år tidigare.

  Bolaget föreslår att det inte blir någon utdelning för 2018, vilket är samma besked som året innan. Aktien rör sig i sidled.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived