+
Foto: Castellum.
 • Köper Uppsala-handel för 678 miljoner

  PUBLICERAD 2019-02-22 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-02-22 08:49

  Textstorlek

  Dela med andra

  Svenska Handelsfastigheter köper fem fastigheter i handelsområdet Boländerna i Uppsala för 678 miljoner kronor. Säljare är Castellum.

  Totalt uppgår ytorna till cirka 50 000 kvadratmeter, inklusive gallerian Bolandcity. Affären omfattar fyra handelsfastigheter och en kontorsfastighet.

  – Vi fortsätter vår strategi att avyttra handelsområden till förmån för en renodlad kontor- och logistikportfölj i nordiska tillväxtorter, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

  Bland de största hyresgästerna finns Citygross, Decathlon, Systembolaget och Granngården. Kontorsfastigheter hyrs av Bravida.

  – Uppsala visar god tillväxt och utgör en intressant marknad för oss som långsiktiga aktörer, säger Thomas Holm, vice vd för Svenska Handelsfastigheter.

  Planerat frånträde är 1 april. Hyresvärdet fullt uthyrt uppgår till cirka 70 miljoner kronor, och ekonomisk uthyrningsgrad är 95 procent.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • “Låna av varandra är något som måste hända”

  Business Arena Göteborg, Ekonomi Det finns många osäkerhetsfaktorer att hålla öga på under 2019, handel, geopolitik, EU:s framtid, nya teknologier och nya affärsmodeller som växer fram. Tim Moonen, Managing Director, The Business of Cities, gästade Business Arena Göteborg för att tala om de nordiska städernas plats i det nya landskapet.

 • Tobinentreprenör går i konkurs

  Börs Q-Gruppen Bygg AB, som är totalentreprenör till två av Tobin Properties bostadsprojekt, har försatts i konkurs.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Wästbyggs vd Åsa Henninge lämnar bolaget och blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Åsa tillträder sin nya tjänst den 15 augusti. 

 • ANNONS
 • SSM vinner mot par i Tingsrätten

  Börs Stockholms Tingsrätt har på tisdagen dömt till SSM:s fördel i en tvist mellan bolagets bostadsrättsförening West Side Solna och ett par som tecknat ett förhandsavtal om bostadsköp.

 • ANNONS
 • Engagemanget som lyfter staden

  Business Arena Göteborg, Samhälle Även i landet lagom sker inte saker av sig självt och de epitet som kopplats till Sverige har hamnat under lupp. Men det går att vända en negativ trend. Hamid Zafar gästade Business Arena Göteborg för att berätta om sitt engagemang och arbete med Sjumilaskolan i Göteborg.

 • SBB miljardköper av Hemsö

  Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar totalt 14 fastigheter av Hemsö för runt 1,2 miljarder kronor. Fastigheterna är belägna i Stockholm och Västra Götaland. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived