+
Stockholms stadshus.
 • JLL: Fortsatt stark Stockholmsmarknad

  PUBLICERAD 2019-02-19 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-02-19 09:20

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det senaste året har hyrorna på Stockholms kontorsmarknad ökat med sju procent, enligt en ny rapport från JLL. I de centrala delarna beräknas hyran ha nått 7 500 kronor per kvadratmeter och år, en hög nivå jämfört med andra europeiska städer.

  Enligt rapporten är aktiviteten på den svenska fastighetsmarknaden fortsatt hög. Efter andra halvåret 2018 landade transaktionsvolymen på drygt 100 miljoner kronor enligt JLL:s definitioner, en uppgång på 49 procent jämfört med motsvarande period 2017.

  Färre transaktioner har ägt rum, men storleksmässigt har affärerna varit större.

  Kontorslokaler fortsätter att vara en bristvara på Stockholmsmarknaden, enligt rapporten. Vakansgraden i de mest centrala delarna bedöms vara nere på en rekordlåg nivå och hyrorna fortsätter att klättra uppåt.

  JLL bedömer visserligen den genomsnittliga primehyran till 7 500 kronor per kvadratmeter och år, men känner till topphyror på betydligt högre nivåer.

  – Trots en viss avmattning, har vi en fortsatt stark Stockholmskonjunktur och detta i kombination med hög efterfrågan och lågt utbud talar för en fortsatt aktiv och stabil fastighetsmarknad 2019, säger Cecilia Gunnarsson, analyschef på JLL.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived