+
 • Invesco shoppar i Hagastaden

  PUBLICERAD 2019-02-27 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-02-27 21:58

  Textstorlek

  Dela med andra

  Amerikanska investmentbolaget Invesco har i samarbete med Scius Partners köpt fastigheten Skålen 24 i Hagastaden av SEB Trygg Liv. Fastigheten omfattar 18 000 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsyta men dessutom en möjlighet att utveckla ytterligare 6 000 kvadratmeter kontor samt en bostadsfastighet om cirka 60 lägenheter.

  Enligt Datscha köpte SEB Trygg Liv fastigheten sista september 2005 för 158 miljoner kronor och rimligtvis har den stigit något i värde sedan dess.

  I ett pressmeddelande skriver Rob Johnston som har titeln Senior Director, Transactions på Invesco Real Estate att bolaget investerat i Sverige sedan 2006.

  – Vi är fortsatt mycket positiva till utsikterna för Stockholms kontorsmarknad. Den här fastigheten är belägen i ett av Stockholms huvudsakliga utvecklingsområden. Vi ser fram emot att kunna utveckla fastigheten tillsammans med Scius till högkvalitativ kontorsfastighet vilket passar vår ”manage-to-core” strategi väl, säger han.

  Invesco sålde nyligen Skanskas huvudkontor på Kungsholmen.

  Joen Siggelin, på Scius Partners, säger att fastigheten har stora kvaliteter och alla förutsättningar att bli till att bli en förstklassig kontorsprodukt.

  – Det skall bli roligt att få utveckla fastigheten tillsammans med Invesco, tillägger han.

  Invesco har rådgivits av Linklaters vid transaktionen medan Catella och Cederquist rådgav säljaren.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived