+
Hagastaden sett från Norrtull med Wenner-Gren Center i förgrunden. Bild: Stockholm Hagastaden.
 • Investerar 800 miljoner i Hagastaden

  PUBLICERAD 2019-02-04 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-02-04 10:32

  Textstorlek

  Dela med andra

  Exploateringsnämnden i Stockholm föreslår markanvisning för tre kvarter kontor och bostäder i Hagastaden till Castellum. Investeringen uppgår till 800 miljoner kronor.

  Hagastaden växer just nu fram på gränsen mellan norra Stockholm och Solna. Totalt ska 50 000 nya arbetsplatser och 6 000 bostäder byggas till 2025.

  – Det känns fantastiskt att få vara med i framtagandet av en helt unik stadsdel med vetenskap, liv och hälsa i fokus. Här kan vi bidra med attraktiva arbetsplatser och skapa ett life science-kluster, samt vårt kunnande inom hälsa och välmående genom arbetet med WELL-certifierade fastigheter, säger Henrik Saxborn, vd på Castellum.

  Den föreslagna markanvisningen gäller kvarteren Sorbonne för kontor, samt Harvard och Greifswald för bostäder. Sammantaget är byggrätten för nybyggnation av cirka 23 000 kvadratmeter BTA kontorslokaler innefattande butikslokaler i bottenplan inom kvarteret Sorbonne. Bostäderna omfattar cirka 15 000 kvadratmeter BTA vilket motsvarar cirka 150 bostäder med butiker eller andra publika lokaler i bottenplan.

  Castellum har för avsikt att uppföra kontorslokaler inom kvarteret Sorbonne men avyttra byggrätterna för bostäder till en bostadsaktör.

  Planerad byggstart är första kvartalet 2021 med inflyttning tidigast 2024.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived