+
Chris Österlund är vd på Botkyrkabyggen. Foto: SABO.
 • Botkyrkabyggens bestånd värt 12 Mdkr

  PUBLICERAD 2019-02-27 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-02-28 08:45

  Textstorlek

  Dela med andra

  Botkyrkabyggen har gjort en marknadsvärdering av sitt fastighetsbestånd som visar att beståndets sammanlagda värde uppgick till 12,1 miljarder kronor vid årsskiftet.

  I ett pressmeddelande skriver Botkyrkabyggen att bolaget under 2018 köpt loss mark från tomträtter samt förbättrat sitt driftnetto vilket allt annat lika leder till stigande värden. Dessutom har avkastningskraven fallit vilket även det leder till stigande värden och lägg därtill att transaktioner på marknaden har tryckt upp värdena.

  – De senaste årens köp och försäljningar visar på miljonprogrammets attraktivitet. Det bekräftar den bild jag har av Botkyrkabyggens fastigheter byggda under den perioden: De bidrar till goda kassaflöden samtidigt som de kan ses som oslipade diamanter. Med god förvaltning och kloka fysiska och sociala investeringar kan miljonprogrammet ytterligare bidra till bolagets goda ekonomi – samtidigt som hyresgästerna kan känna sig trygga med att de kan bo kvar hos oss, säger vd Chris Österlund i en kommentar.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived