+
 • Bostadspriserna sjönk i januari

  PUBLICERAD 2019-02-07 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-02-07 14:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  Priserna på bostadsrätter sjönk med -1 procent i riket som helhet under januari, precis som månaden innan. På årsbasis ligger priserna stilla. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

  Månadsförändringen i de redovisade områdena var -1 procent förutom i Malmöområdet där priserna var oförändrade i de centrala delarna och ökade med +1 procent i Stor-Malmö.

  – När det gäller årstakten kan vi konstatera att alla centrala delar nu ligger på plus. Storstadsområdena uppvisar en blandad bild med Stor-Malmö på plus, Stor-Göteborg oförändrat och Stor-Stockholm på minus, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

  Under januari såldes drygt 10 600 bostäder i Sverige räknat villor och bostadsrätter tillsammans. Det är något färre jämfört med 2018 (-6% procent) men fler än både 2017 och 2016 (+8 procent respektive +13 procent).

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived