+
 • ALM säljer projekt för 1,5 miljarder

  PUBLICERAD 2019-02-27 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-02-27 10:48

  Textstorlek

  Dela med andra

  ALM Equity säljer 20 procent av utvecklingsprojektet Södra Häggvik utanför Stockholm. Samtidigt säljs 888 av de planerade lägenheterna till investerare för 1 500 miljoner kronor.

  ALM Equity tar alltså in investerare på ytterligare 20 procent, motsvarande 206 miljoner kronor, i projektet. Byggrätten Södra Häggvik förvärvades av ALM Equity och investerare i januari 2016. Projektet omfattar totalt cirka 1 500 lägenheter, ett hotell med 340 rum och 818 parkeringsplatser. Bolaget äger sedan tidigare 80 procent av projektet, ägarandelen efter försäljningen uppgår således till 60 procent.

  De 888 planerade lägenheterna som säljs till investerare kommer att förvaltas av ALM Equitys dotterbolag Svenska nyttobostäder. De kan i sin tur successivt få en ägarandel i förvaltningslägenheterna. ALM Equity investerar och äger själva initialt 20 procent av förvaltningsprojektet.

  Lägenheterna ska byggstartas under året.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived