+
Bild: Atrium Ljungberg
 • AL investerar i solceller

  PUBLICERAD 2019-02-19 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-02-19 11:14

  Textstorlek

  Dela med andra

  Atrium Ljungberg har installerat solceller på taken till tre fastigheter i Sickla. Den totala ytan av solceller uppgår till 4500 kvadratmeter och blir därmed den största anläggningen av sitt slag i Stockholm.

  De berörda fastigheterna är Luftverkstaden, Sickla Köpkvarter och Magasinet. Under ett år beräknas anläggningen producera 550 000 kilowattimmar el.

  – Det här är en milstolpe i Atrium Ljungbergs hållbarhetsarbete, som vi tror kommer uppskattas av både invånare i Nacka kommun och besökare. Att ta tillvara på den energi som solen ger och producera förnyelsebar el är ett bidrag för att klara de klimatutmaningar som vi står inför, säger Emma Henriksson, chef digital utveckling och hållbarhet på Atrium Ljungberg.

  Atrium Ljungbergs huvudkontor ligger i Luftverkstaden och blir med solcellerna på taket helt elneutralt.

  – Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och solcellsanläggningen i Sickla kommer att löna sig både ekonomiskt och miljömässigt. Jag är otroligt stolt över att vi kan gå i bräschen för en klimatsatsning på den här nivån, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived