+
 • 500 nya bostäder i Solvallastaden

  PUBLICERAD 2019-02-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-02-26 17:00

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vid sitt nästa möte kommer exploateringsnämnden att föreslå markanvisningar för totalt 500 bostäder i framväxande Solvallastaden, söder om arenan vid Solvalla. Markanvisningar tilldelas HSB Bostad, BTH Bostad, Einar Mattsson och Wästbygg.

  Totalt ska upp till 2 200 nya bostäder byggas i det nya området, som idag består mest av parkeringsytor. Dessutom ska ett hotell, en grundskola samt ett antal förskolor byggas.

  Bostäderna markanvisas till HSB Bostad (160 lägenheter), BTH Bostad (60 lägenheter) samt Einar Mattsson (160 lägenheter).

  Utöver det anvisas mark till Wästbygg för ett hotell i 9-10 våningar, cirka 7 400 kvadratmeter stort.

  Sedan tidigare har Balder förvärvat cirka hälften av travsällskapets mark söder om Solvalla, där planen är att bygga bostäder om totalt cirka 83 000 kvadratmeter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Stockholms smartaste hus klara

  Bostäder, Hållbarhet Enkla, ytsnåla och klimatsmarta. Så beskrivs Stockholms första flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden som genererar mer energi än de förbrukar. “Förutsättningarna har inte varit de bästa men vi har kämpat järnet för att nå målet”, säger Johan Thorstensson, projektansvarig på Incoord.  

 • 4500 nya bostäder i Stora Sköndal

  Bostäder Tidigare i veckan tog den grönblåa majoriteten i Stockholms stad beslut om stadsutvecklingsplanen för totalt 4871 nya bostäder. Av dessa ingår 4500 bostäder i området Framtidens Stora Sköndal, där cirka hälften kommer bli hyresrätter. 

 • Nya ordföranden för Första och Tredje AP-fonden

  Rekrytering Regeringen har utsett Urban Hansson Brusewitz som ny ordförande i Första AP-fondens styrelse samt Christina Lindenius som ny ordförande i Tredje AP-fondens styrelse. Vidare har regeringen även utsett tre nya vice ordförande och totalt 12 nya ledamöter i de sex AP-fondstyrelserna. 

 • ANNONS
 • Besqab säljer för halv miljard i Uppsala

  Transaktioner Besqab kommer uppföra och sälja ett bostadsprojekt innehållande 253 hyresrätter i Uppsala. Köpare är NREP och affären uppgår till 493 miljoner kronor.  

 • ANNONS
 • Amasten rusar på börsen efter Urbanoköp

  Börs, Transaktioner Amasten köper Urbano från ICA-handlarnas Förbund för 2,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri basis, vilket är i linje med avsiktsförklaringen som undertecknades i början av maj. Amastens aktie stiger 10 procent på beskedet.

 • Oförändrad byggtakt under första kvartalet

  Bostäder Preliminärt påbörjades nybyggnation av totalt cirka 13 400 nya bostäder under det första kvartalet 2019. Det är nästan lika många som under motsvarande kvartal förra året, då påbörjades bygget av 13 665 bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived