+
Bild: LINK arkitektur/Tegmark
 • 140 nya bostäder i Järfälla

  PUBLICERAD 2019-02-04 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-02-04 10:51

  Textstorlek

  Dela med andra

  Nyhem Projektutveckling har, tillsammans med LINK arkitektur, vunnit en markanvisningstävling i Järfälla kommun, i Stockholm. Det vinnande förslaget omfattar byggnation av runt 140 bostadsrätter på Söderhöjden i Jakobsberg.

  Projektet är en del i detaljplaneområdet Tallbohov, där Järfälla kommun har tecknat avtal med flertalet aktörer för uppförande av bostäder. Sedan tidigare har kommunen tecknat avtal med Tornet Bostadsproduktion för byggnationen av cirka 270 lägenheter i kvarterets norra del. I den södra delen planeras tillkomsten av totalt cirka 250 lägenheter, där majoriteten blir bostadsrätter.

  – Nyhem ser mycket positivt på att utveckla ett kompletterande utbud av bostadsrätter på Söderhöjden. Vår vision är att fler ska kunna bo bättre och vi är mycket glada att kunna förverkliga detta i Järfälla, säger Robert Vangstad, vd på Nyhem Projektutveckling

  Beslut om markanvisning till Nyhem Projektutveckling togs av kommunstyrelsen den 28 januari.

  – Vi ser detta som ett steg i rätt riktning, nya bostadsrätter kommer att blanda upp bebyggelsen på Söderhöjden och bidra till ett mer hållbart område. Nästa steg för politiken blir nu att samla sig kring en blocköverskridande plan för hur vi ska fortsätta utveckla området, säger Nikoletta Jozsa (L), kommunalråd.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived