+
Bild: Stockholms stad.
 • 1 800 nya bostäder på gång i Alvik

  PUBLICERAD 2019-02-08 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-02-08 15:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stockholms stad presenterar ett planprogram för bland annat 1 800 nya bostäder i Alvik Östra. Förslaget går nu ut på samråd.

  I stadens översiktsplan är Alvik utpekat som ett viktigt utvecklingsområde, men sitt centrala och kommunikationsnära läge. Arbetet i stadsutvecklingsområdet Alvik sker i två program – Alvik östra och Alvik västra.

  Alvik östra omfattar Alviks strand, Tranebergs strand, delar av Traneberg, Alviks torg och Salkhallen.

  Förslaget innehåller 1 800 nya bostäder, fler arbetsplatser och mer service. Samtidigt ska Alviks torg utvecklas, och parker och stråk längs med vattnet utvecklas,

  Programförslaget innehåller även en ny grundskola med årskurs F-9 för 900 elever med bibliotek och en ny idrottshall under ett av bostadskvarteren. Även sex nya förskolor planeras på olika platser i området.

  Samrådet pågår till den 3 april.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Hönan, ägget och vi andra

  Krönikor Den senaste artikeln jag läste handlade om befolkningsutvecklingen i Stockholm. Till synes obeskrivligt tråkigt, men besöket provocerades fram av Regionplanekontorets senaste statistik som visar ett trendbrott – att befolkningen i Stockholms län för första gången på länge minskade under 2018. Mild panik utbröt hemma hos undertecknad då dennes analyser i det dagliga arbetet ofta grundar sig i just befolkningsökningen, skriver Bojan Ticic.

 • Christer Larsson lämnar – ersättare klar

  Rekrytering, Syd Christer Larsson lämnar jobbet som stadsbyggnadsdirektör i Malmö i sommar. Marcus Horning, som idag har motsvarande roll i grannkommunen Lund, föreslås bli hans efterträdare. 

 • Convendum växer i Stockholm

  Uthyrning Convendum har tecknat två nya hyresavtal om totalt 11 200 kvadratmeter i Stockholm. Bolaget utökar sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare 6200 kvadratmeter. Dessutom etablerar bolaget en ny enhet om 5000 kvadratmeter på Kungsholmen.

 • ANNONS
 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Börs, Ekonomi Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • ANNONS
 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Börs, Ekonomi Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Rekord för Platzer

  Börs Platzers förvaltningsresultat ökade 20 procent i det första kvartalet till den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal. Förbättringen var främst ett resultat av ökade hyresintäkter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived