+
Mandolingatan, Västra Frölunda. Bild: Liljewall Arkitekter
 • Veidekke bygger 130 nya bostäder

  PUBLICERAD 2019-01-25 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-01-25 10:58

  Textstorlek

  Dela med andra

  Veidekke kommer bygga den andra etappen på Mandolingatan i Västra Frölunda. Uppdragsgivare är Framtiden Byggutveckling.

  – Veidekke är ny som entreprenör hos oss och vi ser fram emot att arbeta med dem i ett upplägg där vi gemensamt skapar ett kostnadseffektivt projekt, säger Anna Runesson, projektledare på Framtiden Byggutveckling.

  Etappen omfattar fyra flerbostadshus med 130 hyreslägenheter samt två lokaler i entréplan. Byggstart är beräknat till våren 2019.

  – Vi är väldigt glada över att Framtiden Byggutveckling valde oss för uppdraget och att de uppskattar vårt involverande arbetssätt för bästa samverkan, säger Mattias Bylerius, arbetschef på Veidekke Bygg Väst.

  Uppdraget är en del av bostadsprojektet BoStad2021, där visionen är att ta fram 7000 bostäder till år 2021. I Västra Frölunda planeras tillkomsten av 530 hyresrätter i totalt fem etapper.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Utbuds eller efterfrågeproblem på bomarknaden?

  Krönikor I den bostadspolitiska debatten betonar vissa främst åtgärder på utbudssidan, medan andra fokuserar på efterfrågesidan. Här är ett försök att formulera några grundläggande principer för när en viss typ av åtgärder är lämplig.

 • Bostadspriserna steg i mars

  Bostäder Prisindex för privatägda bostäder steg med 0,7 procent i mars. Det visar siffror från Valueguard. 

 • Tobias Bjurling ny CFO på Svevia

  Rekrytering Tobias Bjurling har utsetts till ny ekonomi-och finanschef på Svevia. Han efterträder Åsa Neving, som gått över till rollen som CFO på Bravida.

 • ANNONS
  • Hyr ut 4200 kvadratmeter i Göteborg

   Uthyrning väst Novi Real Estate har, inom ramen för sitt förvaltningsuppdrag åt SEB Trygg Liv, tecknat tre nya hyresavtal i Göteborg under det första kvartalet. Hyresgästerna är Göteborgs Universitet, Cerner Sweden och Adecco. 

  • HSB vill se statliga startlån

   Bostäder, Politik Ett statligt startlån för unga skulle korta tiden det tar att spara ihop till en insats väsentligt, enligt ett rapport som WSP tagit fram på uppdrag av HSB. 

 • Ivana Stankovic till Svenska Hus

  Rekrytering, Syd Svenska Hus rekryterar Ivana Stankovic som regionchef i Skåne. Hon kommer närmast från Vasakronan, där hon varit affärsområdeschef i Malmö och Lund. 

 • ANNONS
 • Även Peab och Skanska i ramavtal

  Fastighetsmarknad Peab och Skanska har tecknat ett ramavtal med Specialfastigheter – ett identiskt avtal som NCC och Serneke har sedan tidigare kommunicerat att man skrivit på. Fördelas uppdragen jämnt mellan aktörerna innebär avtalet cirka 2,5 miljarder kronor per aktör. 

 • Serneke bygger i Alingsås

  Fastighetsmarknad väst Serneke Bygg har tecknat ett entreprenadkontrakt för uppförandet av ett nytt varuhus på Bolltorps handelsområde i Alingsås. Kontraktet är värt cirka 37 miljoner kronor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived