+
Bild: Liljewall arkitekter
 • Vacse köper skolprojekt på Björkö

  PUBLICERAD 2019-01-23 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-01-23 14:40

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vacse förvärvar NCCs skolprojekt på Björkö i Öckerö kommun. Den nya grundskolan omfattar 3500 kvadratmeter och beräknas vara färdigställd inför vårterminen 2021.

  Kommunen har tecknat ett hyresavtal för fastigheten som löper på i 25 år.  Skolan kommer inhysa totalt runt 300 elever.

  Vacse har tillsammans med NCC och Liljewall arkitekter utvecklat ett gestaltningsförslag för den nya skolan. I januari blev det klart att NCC kommer uppföra byggnaden och att Vacse blir framtida hyresvärd.

  – Avtalet är resultatet av ett nära och bra samarbete mellan utvecklare, arkitekt och långsiktig fastighetsägare. Vi ser fram emot att få utveckla en modern skola med inspirerande miljöer åt eleverna på Björkö, säger Fredrik Wallman, regionchef NCC PD Special Investments.

  – Detta blir Vacses första samarbete och projekt tillsammans med NCC vilket känns mycket glädjande. Vi är också mycket glada att kunna utöka vårt bestånd i en för oss ny region, säger Fredrik Linderborg, vd på Vacse.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived