+
Norrköpings nya tingsrätt. Bild: ÅWL Arkitekter.
 • Vacse köper Norrköpings nya tingsrätt

  PUBLICERAD 2019-01-22 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-01-22 15:14

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tillsammans med Serneke Projektutveckling har Vacse vunnit upphandlingen för bygget av Norrköpings nya tingsrätt. Huset blir cirka 4 000 kvadratmeter stort.

  I samband med projektet förvärvar Vacse projektet av Serneke.

  Fastigheten tillträds under 2022 och kommer vara belägen i området Saltängen, ett strategiskt läge mellan de två nya stadsdelarna Inre Hamnen och Norra staden/Butängen och med närhet till Kriminalvården, polishuset samt resecentrum.

  – Vi är mycket glada att vi fortsätter vinna offentliga upphandlingar av hyreskontrakt. Domstolsverksamhet ställer höga krav på utformningen av lokalerna och val av tekniska lösningar, säger Stephan Åkerlund, Affärsutvecklingschef Serneke Projektutveckling.

  Projektet kommer att bli Vacses femte domstol och byggnaden uppförs i 4 våningar och med en yta om cirka 4 000 kvadratmeter.

  – Vi är oerhört glada över att få möjlighet att förvärva denna fastighet och etablera sig i en för Vacse ny, expansiv stad. Förvärvet är helt i linje med vår förvärvsstrategi, säger Fredrik Linderborg, vd på Vacse.

  ÅWL Arkitekter står för arkitekturen.

  Förvärvet är villkorat av Regeringens godkännande av hyresavtalet.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived