+
Illustration: Tengbom
 • Utvecklar Helsingborgs centralstation

  PUBLICERAD 2019-01-29 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-01-29 14:50

  Textstorlek

  Dela med andra

  Wihlborgs kommer tillsammans med NCC fortsätta utvecklingen av Helsingborgs centralstation. Projektet innefattar en ny fasad, nya entréer, nya ytor och en helt ny matdestination.

  Den senaste ombyggnationen berör terminalbyggnaden och markerar den andra av två etapper för utvecklingen av centralstationen. Under 2016 slutförde NCC, på uppdrag av Wihlborgs, en tillbyggnation av kontorsytor på totalt 7700 kvadrameter.

  – Tillsammans med NCC gör vi Helsingborg C till en attraktiv mötesplats som tydliggör stationens plats i staden, samtidigt som det blir en tryggare, modernare och mer bekväm miljö för de 40 000 besökare som passerar varje dag, säger Ulrika Hallengren, vd på Wihlborgs Fastigheter.

  Den totala investeringen beräknas till 257 miljoner och omfattar totalt 8800 kvadratmeter, där den nya uthyrningsbara ytan utgör 1300 kvadratmeter. Ordervärdet för NCCs uppdrag uppgår till cirka 190 miljoner kronor. Byggstart sker i början av 2019 och projektet beräknas vara färdigställt till slutet av 2020.

  –Vår strävan är att Helsingborg C ska fungera som vanligt under byggtiden och att såväl trafiken med båtar, tåg och bussar som de resenärer som dagligen passerar terminalen ska påverkas så lite som möjligt, säger Magnus Knöös, affärschef NCC Building.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived