+
Bild: Riksbanken
 • Prologis på väg köpa logistikfastigheter för 350 MEUR

  PUBLICERAD 2019-01-30 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-01-30 09:57

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det pågår en dragkamp om att köpa en portfölj värd omkring 350 miljoner euro från Logistikfastigheter Sverige som ser ut att vinnas av den amerikanska logistikjätten Prologis. Det rapporterade PropertyEU på tisdagen.

  Det har varit stor konkurrens om portföljen och enligt uppgifter från marknaden väntas yielden landa en bra bit under 5 procent, skriver PropertyEU.

  Portföljen, som uppges gå under namnet Project Ostium, består av 11 fastigheter från Västerås i norr till Helsingborg i söder med kluster i Stockholms- och Göteborgsregionen.

  Projektet, som hanteras av Cushman & Wakefield, har inga vakanser och en uthyrningsbar yta om 294 500 kvadratmeter. De årliga hyresintäkterna ligger på 16,6 miljoner euro.

  Logistikfastigheter Sverige bildades av Alecta och logistikutvecklaren Bockasjö år 2016 med syftet att inom fem år bygga upp ett större bestånd av logistikfastigheter i Sverige och andra delar av Skandinavien.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived