+
 • Östersundshem stämmer tidigare vd:n

  PUBLICERAD 2019-01-11 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-01-11 14:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  Styrelsen i Östersundshem har beslutat att stämma sin före detta vd Daniel Kindberg samt övriga åtalade i det åtal som väckts gällande grov ekonomisk brottslighet.

  Det var i december som Ekobrottsmyndigheten i Umeå väckte åtal mot Östersund FK:s ordförande tillika före detta vd på Östersundshem, Daniel Kindberg. 

  Ekobrottsmyndigheten har sedan i våras utrett tre personer för misstankar om att de via falska fakturor har fört över 10,7 miljoner kronor från det kommunala bolaget Östersundshem bland annat till fotbollsklubben Östersunds FK.

  De andra två åtalade är en affärskompanjon till Kindberg och en anställd på Peab.

  På fredagen beslutade styrelsen i Östersundshem alltså att stämma de tre, “i enlighet med de åtalspunkter som kammarrätten nu framlagt”.

  – Våra anspråk gäller både rena kapitalförluster, men också de kostnader som vi haft internt i samband med det utredningsarbete som nu lett fram till åtal, säger Östersundshem ställföreträdande vd, Christer Sundin.

  Östersundshems juridiska ombud är Erik Boberg, på advokatfirman Abersten.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Nyheter ortsvis

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived