+
Karlatornet skulle från början bli 266 meter högt, nu ligger det på 240. Bild: Zynka Visual/Serneke.
 • Ökad kontroll för Serneke i Karlastaden

  PUBLICERAD 2019-01-04 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-01-04 16:04

  Textstorlek

  Dela med andra

  2016 bildade Serneke och NREP tillsammans Karlastaden Holding AB för att planera, bygga och utveckla stadsdelen Karlastaden i Göteborg. Nu förvärvar Serneke samtliga NREP:s aktier i bolaget.

  Anledningen är att projektet nu går in i en ny fas med produktion och fortsatt utveckling. Då anser man att det finns ett ökat behov av förenklad styrning och snabbare beslutsvägar.

  – Karlastaden skapar en ny siluett i Göteborg och är Sveriges mest spännande stadsutvecklingsprojekt. Tillsammans med NREP har vi lagt grunden för ett område som tillåter Göteborg att växa, men då projektet kommit in i en ny fas där byggnation tar vid planering, har Serneke fått möjlighet att förvärva NREP:s andel i projektet. Det möjliggör för oss att fortsatt kontrollera och driva projektet framåt och ansvara för färdigställandet, säger Ola Serneke, vd på Serneke.

  Genom förvärvet kontrollerar nu Serneke sammanlagt 240 000 kvadratmeter byggrätter för kontor, bostäder och handel i vad som blir en ny blandstad i Göteborg.

  – Karlastaden är ett visionärt och stort projekt, som tar mycket tid och resurser i anspråk. Att vi nu avyttrar vår andel i Karlastaden Holding AB beror främst på en vilja att frigöra utrymme för andra projekt. Genom att avyttra våra aktier till Serneke bidrar vi till att projektet blir lättare att koordinera och genomföra, säger Rickard S. Dahlberg, partner på NREP.

  Förvärvet av samtliga NREP:s aktier i Karlastaden Holding AB, vilka utgör 50 procent av det totala antalet aktier, uppgår till en köpeskilling om 600 miljoner kronor, att betalas i likvida medel vid tillträde.

  Karlastaden Holding AB kommer från och med december 2018 att konsolideras i Serneke Group AB.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived