+
Illustration: Stadstudio
 • Nytt bostadsområde på gång i Lund

  PUBLICERAD 2019-01-25 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-01-25 14:31

  Textstorlek

  Dela med andra

  Lunds allmännyttiga bostadsbolag LKF planerar för ett nytt bostadsområde i Södra Sandby. Projektet skulle resultera i totalt 235 nya bostäder, fördelade på radhus och flerbostadshus. Byggnadsnämnden skickar nu förslaget på ny detaljplan på samråd.

  – Genom att påbörja planeringen av Sandby backe går vi vidare med genomförandet av delar av den översiktsplan som antogs i oktober 2018. Den förslagna bebyggelsen överensstämmer väl med bebyggelsen i Södra Sandby i övrigt. Men det ska bli intressant att få reda på vad Sandbyborna anser om förslaget, säger Klas Svanberg (M), byggnadsnämndens ordförande,

  Radhusen blir två till tre våningar höga och flerbostadhusen kan få uppemot fyra våningar. Dessutom finns det plats för ett mindre gruppboende. Detaljplanen omfattar runt 135 radhus som kommer grupperas runt flera mindre bilfria gårdar. Familjehusen placeras i den norra delen av området.

  – Det är mycket glädjande att byggnadsnämnden har fattat beslut om att detaljplanen ska ut på samråd. En fortsatt expansion av Södra Sandby är viktigt så att servicen kan bibehållas och utvecklas lokalt, säger Håkan Nilsson, Fastighetschef på LKF.

  Byggstart är beräknad till början av 2022.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • De ensammas minister

  Samhälle Ensamhet är en fråga som fler och fler tar på allvar, än har vi dock ingen minister i ämnet. Fastighetsnytt ställde några frågor till Tracey Crouch, den tidigare ministern för ensamhet i Storbritannien, om hur hon ser på rollen.

 • Prime Livings nyemissionsplaner går i stöpet

  Börs Prime Livings förslag om att ändra bolagsordningen och bemyndiga styrelsen att emittera aktier röstades ner på årsstämman. Den hårt prövade bostadsbyggaren har tidigare aviserat planer på att emittera aktier för upp till 400 miljoner kronor.

 • Acrinova planerar köp i Trelleborg

  Transaktioner Acrinova planerar köp av tre kommersiella fastigheter i Trelleborgs kommun. De berörda fastigheterna är Trävaren 3, Lavetten 38 samt Trävaran 12. 

 • ANNONS
  • Utvecklar bostäder i Huskvarna

   Bostäder APP Properties vinner en markanvisningstävling för bostadsområdet Fagerslätt i Huskvarna. Det vinnande förslaget, Fagerslätts Glänta, består av runt 50 nya lägenheter, fördelat på fyra olika hus. 

  • Catena hyr ut i Växjö

   Uthyrning Catena hyr ut till Alvestaglass AB i Växjö. Uthyrningen avser totalt 6700 kvadratmeter i fastigheten Postiljonen 1.

 • 150 nya bostäder på Frösön

  Bostäder - norr Nischer Propertier har tilldelats en markanvisning för fastigheten Tanken 1 på Frösön i Östersunds kommun. Detta möjliggör byggnationen av cirka 150 nya hyresrätter. 

 • ANNONS
 • NP3 gör offensiv nyemission

  Börs NP3 tar in 102 miljoner kronor i en riktad nyemission av preferensaktier för att kunna snabba på sin tillväxt.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Åsa Henninge blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Hon kommer närmast från rollen som vd på Wästbygg Projektutveckling.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived