+
Illustration: Stadstudio
 • Nytt bostadsområde på gång i Lund

  PUBLICERAD 2019-01-25 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-01-25 14:31

  Textstorlek

  Dela med andra

  Lunds allmännyttiga bostadsbolag LKF planerar för ett nytt bostadsområde i Södra Sandby. Projektet skulle resultera i totalt 235 nya bostäder, fördelade på radhus och flerbostadshus. Byggnadsnämnden skickar nu förslaget på ny detaljplan på samråd.

  – Genom att påbörja planeringen av Sandby backe går vi vidare med genomförandet av delar av den översiktsplan som antogs i oktober 2018. Den förslagna bebyggelsen överensstämmer väl med bebyggelsen i Södra Sandby i övrigt. Men det ska bli intressant att få reda på vad Sandbyborna anser om förslaget, säger Klas Svanberg (M), byggnadsnämndens ordförande,

  Radhusen blir två till tre våningar höga och flerbostadhusen kan få uppemot fyra våningar. Dessutom finns det plats för ett mindre gruppboende. Detaljplanen omfattar runt 135 radhus som kommer grupperas runt flera mindre bilfria gårdar. Familjehusen placeras i den norra delen av området.

  – Det är mycket glädjande att byggnadsnämnden har fattat beslut om att detaljplanen ska ut på samråd. En fortsatt expansion av Södra Sandby är viktigt så att servicen kan bibehållas och utvecklas lokalt, säger Håkan Nilsson, Fastighetschef på LKF.

  Byggstart är beräknad till början av 2022.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived