+
SKFs nya huvudkontor. Bild: Liljewall arkitekter
 • Liljewall gestaltar SKFs nya huvudkontor

  PUBLICERAD 2019-01-15 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-01-15 14:03

  Textstorlek

  Dela med andra

  SKF har beviljats bygglov för att bygga om centrallagret på bolagets produktionsområde till en ny kontorsbyggnad. Nu är det klart att Liljewall arkitekter kommer rita det nya huvudkontoret.

  – Vi har utvärderat olika alternativ, men att återanvända och bygga om det tidigare Centrallagret är det klart mest fördelaktiga. Vi utnyttjar befintliga lediga lokaler, skapar nya förutsättningar för arbete över verksamhetsgränserna och stimulerar effektivt samarbete och kommunikation, säger Christian Johansson, finansdirektör i SKF-koncernen.

  Byggnaden kommer inhysa totalt 900 anställda och planen är att utforma en aktivitetsbaserad kontorsmiljö. Dessutom är planen att byggnaden uppförs enligt hållbarhetsklassning LEED Guld.

  – I den här transformationen möter tungt lätt och gammalt nytt. Tidlöst, modernt och gedigen kunskap möter nyfikenhet. Här skapar vi samarbetsytor för nya möten och idéer, här föds inspiration och stolthet, säger Tomas Hago, ansvarig arkitekt på Liljewall.

  Byggnaden beräknas stå färdig för inflyttning till sommaren 2020.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived