+
NIls Styf, CEO of Hemsö. Photo: Hemsö.
 • Hemsö receives SEK 1 billion in new equity

  PUBLICERAD 2019-01-18 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2019-01-18 12:53

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hemsö has increased its equity by SEK 1 billion through shareholder contributions from its owners, AP3 and Sagax. The funds will be used to expand the company’s cooperation with the public sector, primarily through new projects together with the municipalities of Sweden but also in cooperation with private educational and healthcare companies.

  Over the next ten years, there is a projected need for 700 new senior living facilities and 700 new primary and secondary schools in Sweden. The municipalities face great challenges in providing the infrastructure required and the conditions for Hemsö to grow further are therefore beneficial, the company says in a statement.

  “Investments in social infrastructure are capital-intensive, which is why new capital from our owners will improve the possibilities to help Sweden’s municipalities provide new schools and nursing homes. We have a number of acquisitions and planned development projects that we will undertake in 2019, which is why we have discussed the company’s financing with our owners. The new capital will enable us to continue to grow while ensuring a stable capital structure,” says Nils Styf, CEO of Hemsö, in a comment.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Hönan, ägget och vi andra

  Krönikor Den senaste artikeln jag läste handlade om befolkningsutvecklingen i Stockholm. Till synes obeskrivligt tråkigt, men besöket provocerades fram av Regionplanekontorets senaste statistik som visar ett trendbrott – att befolkningen i Stockholms län för första gången på länge minskade under 2018. Mild panik utbröt hemma hos undertecknad då dennes analyser i det dagliga arbetet ofta grundar sig i just befolkningsökningen, skriver Bojan Ticic.

 • Christer Larsson lämnar – ersättare klar

  Rekrytering, Syd Christer Larsson lämnar jobbet som stadsbyggnadsdirektör i Malmö i sommar. Marcus Horning, som idag har motsvarande roll i grannkommunen Lund, föreslås bli hans efterträdare. 

 • Convendum växer i Stockholm

  Uthyrning Convendum har tecknat två nya hyresavtal om totalt 11 200 kvadratmeter i Stockholm. Bolaget utökar sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare 6200 kvadratmeter. Dessutom etablerar bolaget en ny enhet om 5000 kvadratmeter på Kungsholmen.

 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Börs, Ekonomi Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Börs, Ekonomi Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Rekord för Platzer

  Börs Platzers förvaltningsresultat ökade 20 procent i det första kvartalet till den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal. Förbättringen var främst ett resultat av ökade hyresintäkter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived