+
 • Hemsö förvärvar i Göteborgsregionen

  PUBLICERAD 2019-01-31 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-01-31 13:57

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hemsö har förvärvat en skola i Kungälv och ett äldreboende i Mölndal. Dessutom har bolaget tecknat en avsiktsförklaring med Kungälvs kommun om förvärv av en fastighets- och projektportfölj i kommunen. Investeringen uppgår till 105 miljoner kronor.

  Förvärvet i Kungälv avser Strandskolan samt en byggrätt, belägen i anslutning till skolan. Den återstående hyrestiden är 5 år. Säljare av fastigheten är Kungälvs kommun.

  ‒ Jag välkomnar denna investering i Kungälv. Det känns bra med stabila och långsiktiga ägare som Hemsö. I köpet finns utvecklingsmöjligheter som vi hoppas kommer genomföras, säger kommunstyrelsens ordförande Miguel Odhner (s).

  Det nyförvärvade äldreboendet Bifrost, i Mölndal, har totalt 40 platser. Boendet drivs av Mölndals kommun med en återstående hyrestid på 7 år.

  Avsiktsförklaringen omfattar förvärv av ett befintligt äldreboende och en fastighet med blandad kommunal verksamhet. Dessutom ingår även fyra nyproduktionsprojekt av förskolor och grundskola. Skolverksamheterna kommer inhysa upp till 800 elever.

  ‒ Göteborgsområdet är en region i tillväxt och vi är glada över att kunna inleda vårt samarbete med både Kungälv och Mölndal. Det kommer att ge oss fler möjligheter att möta kommunernas behov av äldreboenden och skolor framöver, säger Nils Styf, vd på Hemsö.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived