+
 • Halmslätten noteras på Spotlight

  PUBLICERAD 2019-01-14 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2019-01-14 16:31

  Textstorlek

  Dela med andra

  Halmslätten Fastighets AB har godkänts för notering på Spotlight Stock Market och kommer börja handlas den 17 januari. Det nybildade fastighetsbolaget siktar på en direktavkastning om 8 procent per år.

  Halmslätten äger och förvaltar två moderna kyl- och frysanläggningar som är fullt uthyrda till Marin & Servera. Hyresavtalen genererar årliga hyresintäkter om cirka 59 miljoner kronor och sträcker sig över cirka 14 år utan möjlighet för Martin & Servera att bryta kontrakten i förtid.

  Martin & Servera ägs i huvudsak av familjen Ax:son Johnson och är Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist med en marknadsandel om cirka 40 procent, skriver Halmslätten i ett pressmeddelande.

  Martin & Servera äger inga kyl- och frysanläggningar själva utan sköter sin rikstäckande distribution genom förhyrning av fyra logistikanläggningar i Halmstad, Norrköping, Enköping och Umeå. Halmslätten äger sedan december 2018 anläggningarna i Halmstad och Umeå.

  –Vi är mycket nöjda med förvärvet av dessa moderna och högkvalitativa fastigheter i strategiska lägen med en så stark hyresgäst. Vi skapar därmed ett långsiktigt värde för både hyresgäst och aktieägare, säger Halmslättens vd Johan Åskogh.

  Halmslätten avser genomföra kvartalsvisa utdelningar om 2 kronor per aktie, vilket motsvarar en årlig direktavkastning om 8 procent i relation till noteringskursen på 100 kronor.

  Pareto Securities har varit Halmslättens rådgivare i transaktionsprocessen, kapitalanskaffningen och noteringsprocessen. Halmslätten förvaltas av Pareto Business Management.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived