+
Citygate. Bild: Kanozi.
 • Grönt ljus för skyskrapan Citygate

  PUBLICERAD 2019-01-31 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2019-01-31 13:33

  Textstorlek

  Dela med andra

  Bygglovet för det 36 våningar och 144 meter höga projektet Citygate i Gårda, Göteborg, är klart. Huset byggs av Skanska, och får sällskap av två höghus till. Det skriver Göteborgs-Posten. 

  Det 144 meter höga kontorshuset byggs på den gamla Statoil-tomten och får sällskap av Platzer och NCC:s 27 våningar höga projekt Kineum, samt ytterligare ett höghus som Wallenstam står bakom. Dessutom byggs just nu 25 våningar höga Gårda Vesta några hundra meter norrut.

  Bygget av Citygate drar igång i mars, och är planerat att stå färdig 2022. Totalt kommer huset att omfatta 54 800 kvadratmeter, varav drygt 40 000 kvadratmeter blir kontor. Det danska arkitektkontoret Henning Larsen vann det parallella uppdraget för tre år sedan, Kanozi har varit svensk part och är nu ansvariga för projekteringsfasen.

  Det var under hösten 2017 som kommunfullmäktige i Göteborg antog planen för de tre höghusen. Beslutet överklagas till mark- och miljödomstolen av Trafikverket.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived