+
Parkskolans bakgård. Bild: Wingårdhs
 • Fler bostäder i Ängelholm

  PUBLICERAD 2019-01-17 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-01-17 16:09

  Textstorlek

  Dela med andra

  Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan.

  – Vi tycker det är en fantastisk möjlighet att få vara med och utveckla det centrala Ängelholm med nya attraktiva bostäder och omvandla den gamla skolan till en hållbar verksamhet, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc.

  Runt ett 60-tal nya bostäder kommer byggas i området. Den gamla delen av Parkskolan kommer omvandlas till kommersiella lokaler.

  – Den gamla skolbyggnaden vill vi bevara samtidigt som vi invändigt förvandlar byggnaden till något nytt. För att skapa en sammanhållen helhet och stärka den befintliga stadsbilden har den gamla skolbyggnaden spelat en central roll när förslaget tagits fram, säger Gustaf Wennerberg, arkitekt på Wingårdhs.

  – Det känns jättebra att äntligen komma i mål. Det är ett förslag som vi är väldigt nöjda med och som vi är övertygade kommer att bli ett positivt inslag i vår stadsmiljö, säger Pontus Swahn, ordförande i juryn.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Stockholms smartaste hus klara

  Bostäder, Hållbarhet Enkla, ytsnåla och klimatsmarta. Så beskrivs Stockholms första flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden som genererar mer energi än de förbrukar. “Förutsättningarna har inte varit de bästa men vi har kämpat järnet för att nå målet”, säger Johan Thorstensson, projektansvarig på Incoord.  

 • 4500 nya bostäder i Stora Sköndal

  Bostäder Tidigare i veckan tog den grönblåa majoriteten i Stockholms stad beslut om stadsutvecklingsplanen för totalt 4871 nya bostäder. Av dessa ingår 4500 bostäder i området Framtidens Stora Sköndal, där cirka hälften kommer bli hyresrätter. 

 • Nya ordföranden för Första och Tredje AP-fonden

  Rekrytering Regeringen har utsett Urban Hansson Brusewitz som ny ordförande i Första AP-fondens styrelse samt Christina Lindenius som ny ordförande i Tredje AP-fondens styrelse. Vidare har regeringen även utsett tre nya vice ordförande och totalt 12 nya ledamöter i de sex AP-fondstyrelserna. 

 • ANNONS
 • Besqab säljer för halv miljard i Uppsala

  Transaktioner Besqab kommer uppföra och sälja ett bostadsprojekt innehållande 253 hyresrätter i Uppsala. Köpare är NREP och affären uppgår till 493 miljoner kronor.  

 • ANNONS
 • Amasten rusar på börsen efter Urbanoköp

  Börs, Transaktioner Amasten köper Urbano från ICA-handlarnas Förbund för 2,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri basis, vilket är i linje med avsiktsförklaringen som undertecknades i början av maj. Amastens aktie stiger 10 procent på beskedet.

 • Oförändrad byggtakt under första kvartalet

  Bostäder Preliminärt påbörjades nybyggnation av totalt cirka 13 400 nya bostäder under det första kvartalet 2019. Det är nästan lika många som under motsvarande kvartal förra året, då påbörjades bygget av 13 665 bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived