+
Parkskolans bakgård. Bild: Wingårdhs
 • Fler bostäder i Ängelholm

  PUBLICERAD 2019-01-17 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-01-17 16:09

  Textstorlek

  Dela med andra

  Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan.

  – Vi tycker det är en fantastisk möjlighet att få vara med och utveckla det centrala Ängelholm med nya attraktiva bostäder och omvandla den gamla skolan till en hållbar verksamhet, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc.

  Runt ett 60-tal nya bostäder kommer byggas i området. Den gamla delen av Parkskolan kommer omvandlas till kommersiella lokaler.

  – Den gamla skolbyggnaden vill vi bevara samtidigt som vi invändigt förvandlar byggnaden till något nytt. För att skapa en sammanhållen helhet och stärka den befintliga stadsbilden har den gamla skolbyggnaden spelat en central roll när förslaget tagits fram, säger Gustaf Wennerberg, arkitekt på Wingårdhs.

  – Det känns jättebra att äntligen komma i mål. Det är ett förslag som vi är väldigt nöjda med och som vi är övertygade kommer att bli ett positivt inslag i vår stadsmiljö, säger Pontus Swahn, ordförande i juryn.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived