+
Skissbild på +One. Bild: Svenska Mässan
 • Finalister till utformningen av +One

  PUBLICERAD 2019-01-04 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-01-04 14:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tidigare under hösten lanserade Svenska Mässan en gestaltningstävling för utformningen av +One, Svenska Mässans fjärde torn i Göteborg. Nu har fem arkitektkontor valts ut till en sista omgång.

  Av totalt 57 intresseanmälningar har följande fem arkitektbyråer valts ut till en final omgång, Wingådh Arkitektkontor, Tham & Videgård, White Arkitekter, Schmidt Hammer Lassen Architects, Office for Metropolitan Archhitecture. Vinnaren offentliggörs i slutet av sommaren 2019.

  Projektet för det fjärde tornet omfattar cirka 400 hotellrum, restauranger, kontorsytor och mötesplatsen. Ambitionen är att +One ska både vara högre och ha en annan utformning än övriga tre torn.

  Arbetet med detaljplanen beräknas starta under 2020 och den nya byggnaden väntas vara färdigställd år 2025.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Per Bolund blir ny bostadsminister

  Valåret 2018 I den nya regeringen lämnar bostadsfrågorna näringsdepartementet och flyttas istället till finansdepartementet, under ledning av Per Bolund (MP) – något branschen initialt reagerar positivt till. Samtidigt inrättas ett nytt infrastrukturdepartement.

 • Fastighetsbolagen stiger till rekordnivå

  Börs Stockholmsbörsens fastighetsindex stiger till en ny rekordnivå på måndagen efter en stark inledning på det nya året som höjt sektorn nästan 8 procent.

 • Flertal rekryteringar för Croisette

  Rekrytering Croisette utökar transaktions- och värderingsteamet i Malmö samt anställer till uthyrningsverksamheten i Göteborg. Även ett flertal juniora tjänster har tillsatts i Stockholm och Malmö.

 • ANNONS
 • Ny koncernchef på Scandic

  Hotell Jens Mathiesen tar över som vd och koncernchef i Scandic Hotels Group och efterträder därmed Even Frydenberg.

 • ANNONS
 • Klövern hyr ut i Köpenhamn

  Uthyrning Klövern har tecknat två hyresavtal i Köpenhamn. Bolaget hyr ut cirka 3500 kvadratmeter kontorsyta till AP Pension. Dessutom hyr TUI Danmark cirka 970 kvadratmeter i fastigheten kallad Codan-huset.

 • Fler bostäder i Ängelholm

  Bostäder Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived