• Dubbla nomineringar för Oscar Properties

  PUBLICERAD 2019-01-08 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-01-08 16:37

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sveriges Arkitekter har utsett årets nominerade till Bostadspriset 2018, två i Stockholm och övriga i Malmö och Uppsala.

  Priset belönar varje år ett nybyggt bostadshus eller bostadskvarter av hög arkitektonisk kvalitet. Årets upplaga av priset mottog ett 70-tal inskickade förslag. Därefter sållades förslagen till totalt 19 bidrag som juryn besökte innan de fyra finalisterna valdes ut.

  De nominerade är 79&Park, Inspiration Rosendal, Lyceum och Ohboy.

  79&Park är ett bostadshus med totalt 168 lägenheter i centrala Stockholm. Projektet är ett samarbete mellan Oscar Properties och Bjarke Ingels Group. Ansvariga arkitekter är Bjarke Ingels, Finn Nørkjaer, Jakob Lange och Per Bo Madsen.

  Inspiration Rosendal i Uppsala omfattar totalt 347 lägenheter. Beställare är Rosendal Fastigheter och ansvariga arkitekter är Michael Christensen och Mikael Ahrbom från Christensen & Co Arkitekter. Projektet markerar starten på en ny stadsdel i Uppsala.

  Lyceum i Stockholm är Oscar Properties andra nominering. Tillsammans med arkitekt SAR/MSA Andreas Martin-Löf har bolaget utvecklat en ny bostadsförening bestående av två hus och totalt 69 lägenheter.

  Ohboy är ett hyreshus och hotell belägen i Västra Hamnen, i Malmö. Projektet omfattar 55 lägenheter och 31 hotellrum och har formgivits med cykeln i fokus. Hauschild + Siegel Construction ligger bakom projektet och ansvariga arkitekter är Cord Siegel samt Axel Hauschild.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Per Bolund blir ny bostadsminister

  Valåret 2018 I den nya regeringen lämnar bostadsfrågorna näringsdepartementet och flyttas istället till finansdepartementet, under ledning av Per Bolund (MP) – något branschen initialt reagerar positivt till. Samtidigt inrättas ett nytt infrastrukturdepartement.

 • Fastighetsbolagen stiger till rekordnivå

  Börs Stockholmsbörsens fastighetsindex stiger till en ny rekordnivå på måndagen efter en stark inledning på det nya året som höjt sektorn nästan 8 procent.

 • Flertal rekryteringar för Croisette

  Rekrytering Croisette utökar transaktions- och värderingsteamet i Malmö samt anställer till uthyrningsverksamheten i Göteborg. Även ett flertal juniora tjänster har tillsatts i Stockholm och Malmö.

 • ANNONS
 • Ny koncernchef på Scandic

  Hotell Jens Mathiesen tar över som vd och koncernchef i Scandic Hotels Group och efterträder därmed Even Frydenberg.

 • ANNONS
 • Klövern hyr ut i Köpenhamn

  Uthyrning Klövern har tecknat två hyresavtal i Köpenhamn. Bolaget hyr ut cirka 3500 kvadratmeter kontorsyta till AP Pension. Dessutom hyr TUI Danmark cirka 970 kvadratmeter i fastigheten kallad Codan-huset.

 • Fler bostäder i Ängelholm

  Bostäder Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived