+
Rökerigatan, Slakthusområdet. Foto: Martin Kelam
 • AL tecknar avtal för Slakthusområdet

  PUBLICERAD 2019-01-25 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2019-01-25 15:45

  Textstorlek

  Dela med andra

  Atrium Ljungbergs styrelse har beslutat att teckna avtal med Stockholms stad rörande förvärv av befintliga fastigheter samt markanvisningar i Slakthusområdet, i södra Stockholm. Avtalet baseras på den avsiktsförklaring tecknades i augusti 2018.

  Förvärven och utvecklade markanvisningar uppgår till totalt 200 000 kvadratmeter BTA för kontor, bostäder samt ytor för kultur, handel, hotell och utbildning. Den totala investeringen kommer landa på cirka åtta miljoner kronor under perioden 2019 – 2030. Byggstart är beräknat till vintern 2021 och arbetet kommer pågå fram till år 2030.

  – Jag är glad över att vi kommit så här långt i affären som är Atrium Ljungbergs största någonsin. Vi ser fram emot att komma igång med utvecklingen av Slakthusområdet där vår vision är att skapa en självklar mötesplats och en motor för hela Söderort,säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

  – Affären innebär ett stort och viktigt steg framåt för staden. Här ges chansen att förverkliga en blandad och levande stadsdel där vi samtidigt tar hjälp av Atrium Ljungberg för att leda processen framåt från tidigt skede till långt in i framtiden. Avtalet skapar förutsättningar för en långsiktig utveckling av Slakthusområdet, säger Johan Castwall, förvaltningschef på exploateringskontoret.

  Avtalet kräver beslut från exploateringsnämnden och fastighetsnämnden i Stockholms stad samt från styrelsen för S:t Erik Markutveckling AB. Samtliga beslut planeras fattas under februari 2019.

  Tillträde som fastighetsägare är planerat till juni 2019.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived