+
Daniel Kindberg. Foto: Östersundshem.
 • Väcker åtal mot Kindberg

  PUBLICERAD 2018-12-10 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-12-10 10:44

  Textstorlek

  Dela med andra

  Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Umeå har på måndagen väckt åtal mot Östersund FK:s ordförande tillika före detta vd på Östersundshem, Daniel Kindberg. Åtalet gäller grov ekonomisk brottslighet.

  Åtalet lämnades in på måndagen och gäller förutom Kindberg ytterligare två personer.

  Enligt åtalet har de misstänkta mellan åren 2013-2017 tillsammans genom att utställa och godkänna osanna fakturor fått målsägandena, Peab Anläggning AB, Östersundshem Exploatering AB och Fältjägaren 7 AB, att betala mångmiljonbelopp till en av de misstänktas bolag i Sollefteå” skriver Ekobrottsmyndigheten.

  Kindberg misstänks för grov trolöshet mot huvudman i två fall, medhjälp till grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott samt medhjälp till grovt bokföringsbrott i fyra fall.

  Ekobrottsmyndigheten har sedan i våras utrett de tre för misstankar om att de via falska fakturor har fört över 10,7 miljoner kronor från det kommunala bolaget Östersundshem bland annat till fotbollsklubben Östersunds FK.

  De andra två åtalade är en affärskompanjon till Kindberg som åtalas för grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott, och en anställd på Peab som åtalas för grov trolöshet mot huvudman och medhjälp till grov trolöshet huvudman.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived