+
Arninge Centrum idag.
 • Trophi utvecklar Arninge Station

  PUBLICERAD 2018-12-13 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-12-13 14:06

  Textstorlek

  Dela med andra

  Trophi Fastighets AB, bygger Arninge Station – en byggnad om 35 000 kvadratmeter. Förutom station för Roslagsbanan kommer byggnaden innehålla handel och service. Förutom själva stationen, som byggs i Arninge Handelsområde i Täby, byggs en ny infart, en bussterminal, en pendelparkering och laddstationer för elbilar.

  Utvecklingen kommer ske i etapper och bland hyresgästerna i första etappen noteras Systembolaget, Blomsterlandet, XXL och Coop.

  – Arninge har länge varit ett starkt handelsområde tack vare det strategiska läget. Nu när det kommer finnas ett ännu större flöde av resenärer från kollektivtrafik och den nya avfarten blir Arninge handelsplats ett naturligt nav i norra Stockholm med en möjlighet för både butiksetablering och varumärkesexponering. Platsen är väl lämpad för både traditionell handel och för nya koncept inom exempelvis upplevelseindustrin eller e-handel, säger Jan Björk, vd på Trophi Fastighets AB.

  Trophi, som ägs av Tredje AP-fonden och Redito, har över en period varit en transaktionsintensiv struktur där fokus har varit på att bygga upp beståndet. På senare tid har man dock börjat lägga större vikt på att utveckla sina handelsplatser. Investeringen i Arninge Station, som även kan betraktas som en infrastrukturinvestering, är intressant med tanke på den debatt som funnits de senaste åren om AP-fonderna och infrastrukturinvesteringar.

  Uthyrningen av Arninge Station sker i samarbete med Herde Förvaltning.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived