+
Tomas Billing, Viveca Ax:son Johnsson och Peter Hofvenstam. Foto: Nordstjernan.
 • Billing slutar som vd på Nordstjernan

  PUBLICERAD 2018-12-13 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-12-13 13:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tomas Billing lämnar posten som vd på Nordstjernan efter 20 år. Vice vd Peter Hofvenstam har utsetts till ny vd.

  Tomas Billing kommer att fortsätta som vd på bolaget, som bland annat är största ägare i NCC och Bonava, fram till årsstämman i maj nästa år. Efter det kommer han att fortsätta arbeta på bolaget, men då i rollen som senior advisor.

  Hans efterträdare, Peter Hofvenstam, är idag vice vd och ansvarig för onoterade innehav som motsvarar hälften av Nordstjernans verksamhet. Han har jobbat inom bolaget sedan 1999.

  – Som ordförande i Nordstjernan är det glädjande att kunna presentera en stark, intern succession till Tomas Billing. Peter har en genuin förståelse för långsiktigt värdeskapande. Han ansvarar för Nordstjernans Onoterade innehav, ett affärsområde som utvecklats mycket bra både genom vinsttillväxt och goda affärer, säger Viveca Ax:son Johnson. Jag vill tacka Tomas Billing som varit verkställande direktör i hela 20 år. När han startade var Nordstjernans substansvärde 2,7 miljarder kronor och vi hade en investering, NCC. I dag är substansvärdet 30 miljarder kronor och vi har 15 aktiva investeringar. Två onoterade bolag – Rosti och Etac – är idag Nordstjernans största innehav. Detta är en bedrift.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived