+
Tomas Billing, Viveca Ax:son Johnsson och Peter Hofvenstam. Foto: Nordstjernan.
 • Billing slutar som vd på Nordstjernan

  PUBLICERAD 2018-12-13 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-12-13 13:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  Tomas Billing lämnar posten som vd på Nordstjernan efter 20 år. Vice vd Peter Hofvenstam har utsetts till ny vd.

  Tomas Billing kommer att fortsätta som vd på bolaget, som bland annat är största ägare i NCC och Bonava, fram till årsstämman i maj nästa år. Efter det kommer han att fortsätta arbeta på bolaget, men då i rollen som senior advisor.

  Hans efterträdare, Peter Hofvenstam, är idag vice vd och ansvarig för onoterade innehav som motsvarar hälften av Nordstjernans verksamhet. Han har jobbat inom bolaget sedan 1999.

  – Som ordförande i Nordstjernan är det glädjande att kunna presentera en stark, intern succession till Tomas Billing. Peter har en genuin förståelse för långsiktigt värdeskapande. Han ansvarar för Nordstjernans Onoterade innehav, ett affärsområde som utvecklats mycket bra både genom vinsttillväxt och goda affärer, säger Viveca Ax:son Johnson. Jag vill tacka Tomas Billing som varit verkställande direktör i hela 20 år. När han startade var Nordstjernans substansvärde 2,7 miljarder kronor och vi hade en investering, NCC. I dag är substansvärdet 30 miljarder kronor och vi har 15 aktiva investeringar. Två onoterade bolag – Rosti och Etac – är idag Nordstjernans största innehav. Detta är en bedrift.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Akelius: “20 procent över bokfört värde”

  Fastighetsmarknad På måndagen kom nyheten att Akelius säljer bostäder för hela 7,2 miljarder. I samtal med Fastighetsnytt säger Pål Ahlsén, vd för Akelius Residential, att försäljningen är det bästa sättet att sänka belåningen i bolaget.

 • Akelius säljer för 7,2 miljarder

  Bostäder, Transaktioner Akelius säljer hela 2 839 lägenheter i Tyskland för 685 miljoner euro – motsvarande 7,2 miljarder svenska kronor. 

 • Nya ledamöter tar plats i Hemfosa

  Styrelse Humlegårdens vd Anneli Jansson, Skandia Fastigheters vd Anders Kupsu samt Carl Mörk, bland annat styrelseledamot i Stendörren, tar plats i Hemfosas styrelse. Det föreslår valberedningen inför årsstämman. 

 • ANNONS
  • Sex nya medarbetare till Nordic PM

   Rekrytering Nordic PM har rekryterat sex nya medarbetare. Linda Palmgren, Niklas Gruffman, Charlotte Ehrenborg, Mattias Wennmark och Robert Rosin utökar arbetsstyrkan på Stockholmskontoret. Daniel Hansson rekryteras till kontoret i Helsingborg. 

  • Diös breddar mot coworking

   Norr Coworking-aktören Great Space ska utveckla sitt koncept i Diös företagshus Metropol i Sundsvall. I samband med det utvecklas fastigheten invändigt. 

 • “Flyttkedjor fungerar inte”

  Bostäder Ett argument för nybyggda, ofta dyrare, bostäder är att de skapar flyttkedjor som gör att de nya bostäderna kommer alla till del. Men enligt en ny rapport saknas belägg för att flyttkedjor faktiskt fungerar. 

 • ANNONS
 • På SXSW är dörren till framtiden på vid gavel

  Samhälle Är du nyfiken på hur framtiden kan komma att se ut? Då kan onekligen Austin i Texas, vara rätt ställe att börja på. Under en dryg vecka i mars varje år samlas hundratusentals människor på konferensen South By Southwest. I år fick vi bland annat lära oss hur kinesiska CaiNiaos plan för att leverera en miljard paket under ett dygn.

 • Skanska får hotellorder på 470 miljoner

  Fastighetsmarknad Skanska har fått uppdrag av Fabege att bygga ett nytt hotell i Arenastaden, i Solna stad. Ordervärdet uppgår till runt 470 miljoner kronor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived