+
Bild: SSM
 • SSM ökar andelen hyresrätter till 50 procent

  PUBLICERAD 2018-12-14 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-12-14 16:50

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  SSM kommer öka andelen hyresrätter i bostadsproduktionen till 50 procent från tidigare 30 procent. Samtidigt ska bostadsrättsaffären rikta in sig på prisintervallet 1,3-2,2 miljoner kronor. Det meddelar bostadsutvecklaren på fredagen.

  SSM kommer projektera fram ett större antal hyresrättsprojekt i närtid. Samtidigt ska bolaget rita om 400 1:or och 2:or i det angivna prisintervallet och återlansera dessa i det första kvartalet 2019. Det handlar om projekten Bromma Boardwalk, Elverket i Nacka samt Täby Market.

  Bolaget har siktet inställt på unga vuxna och enpersonshushåll.

  –Unga vuxna och enpersonshushåll har kontinuerligt fått det svårare att skaffa bostad till en rimlig kostnad eller hyra. Det utökade amorteringskravet som infördes under året har ytterligare förstärkt denna målgrupps utelåsning från Stockholms bostadsmarknad, står det i pressmeddelandet.

  SSM har idag cirka 6 500 byggrätter i sin produktportfölj, varav cirka 40 procent lämpar sig för hyresrättsprojekt.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived