+
 • SBB och KlaraBo bildar nytt joint venture

  PUBLICERAD 2018-12-21 AV Oskar von Bahr
  UPPDATERAD: 2018-12-21 14:44

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Samhällsbyggnadsbolaget i Norden bilder ett nytt joint venture med KlaraBo och säljer i samband med det fastigheter för nästan 1,4 miljarder kronor till det nya bolaget.

  Tidigare har SBB och KlaraBo haft ett joint venture som ägnat sig åt byggrättsutveckling.

  SBB och KlaraBos samägda bolag köper totalt 1 600 lägenheter med en sammanlagd yta om 123 000 kvadratmeter till ett överenskommet fastighetsvärde om 1 375 miljoner kronor. Lägenheterna finns i Bollnäs, Borlänge, Ludvika, Malmö, Smedjebacken och Sundsvall.

  SBB uppger vidare att man säljer en kontorsfastighet i Drammen i Norge med en yta om cirka 5 000 kvadratmeter till Union Eiendomsutvikling för 220 miljoner norska kronor, motsvarande 228 miljoner svenska kronor.

  Fastigheten är uthyrd med en återstående avtalslängd på cirka sex år. På fastigheten finns också en byggrätt för utveckling av ytterligare cirka 6 000 kvadratmeter kontor värd cirka 50 miljoner norska kronor, eller 52 miljoner svenska kronor.

  Frånträde av fastigheten är planerad till det första kvartalet 2019.

  Oskar von Bahr

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived