+
Foto: Dreamstime.
 • Nischer Properties säljer i Karlstad

  PUBLICERAD 2018-12-20 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-12-21 08:44

  Textstorlek

  Dela med andra

  Nischer Properties har genomfört två affärer var man i den ena sålde ett studentbostadsprojekt i Karlstad till bolaget Living at Campus Karlstad och i den andra köper in sig i dotterbolag till Nyhem Bostad.

  I den först nämnda affären köper Nischer 128 lägenheter som fördelas på fyra huskroppar på en tomt i nära anslutning till Karlstad Universitet. Värdet i transaktionen på den färdigutvecklade tomträtten är 100 miljoner kronor, med tillträde hösten 2019, enligt ett pressmeddelande från Croisette som har varit rådgivare åt Nischer i affären.

  I den andra affären köper Nischer 80 respektive 20 procent av två dotterbolag till Nyhem och betalar med aktier i två egna projektbolag. De bolag man köper in sig i är Nyhem Projektutveckling, där Nischer köper 80 procent av aktierna, och Nyhem Byggsystem. Köpeskillingen erlägger med 10 procent av aktierna i sitt projektbolag för utveckling av bostäder i Örnsköldsvik samt 7 procent av sitt projektbolag för utveckling av bostäder i Knivsta.

  I aktieaffären har Croisette varit rådgivare åt Nyhem.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Per Bolund blir ny bostadsminister

  Valåret 2018 I den nya regeringen lämnar bostadsfrågorna näringsdepartementet och flyttas istället till finansdepartementet, under ledning av Per Bolund (MP) – något branschen initialt reagerar positivt till. Samtidigt inrättas ett nytt infrastrukturdepartement.

 • Fastighetsbolagen stiger till rekordnivå

  Börs Stockholmsbörsens fastighetsindex stiger till en ny rekordnivå på måndagen efter en stark inledning på det nya året som höjt sektorn nästan 8 procent.

 • Flertal rekryteringar för Croisette

  Rekrytering Croisette utökar transaktions- och värderingsteamet i Malmö samt anställer till uthyrningsverksamheten i Göteborg. Även ett flertal juniora tjänster har tillsatts i Stockholm och Malmö.

 • ANNONS
 • Ny koncernchef på Scandic

  Hotell Jens Mathiesen tar över som vd och koncernchef i Scandic Hotels Group och efterträder därmed Even Frydenberg.

 • ANNONS
 • Klövern hyr ut i Köpenhamn

  Uthyrning Klövern har tecknat två hyresavtal i Köpenhamn. Bolaget hyr ut cirka 3500 kvadratmeter kontorsyta till AP Pension. Dessutom hyr TUI Danmark cirka 970 kvadratmeter i fastigheten kallad Codan-huset.

 • Fler bostäder i Ängelholm

  Bostäder Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived