+
Foto: Dreamstime.
 • Nischer Properties säljer i Karlstad

  PUBLICERAD 2018-12-20 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2018-12-21 08:44

  Textstorlek

  Dela med andra

  Nischer Properties har genomfört två affärer var man i den ena sålde ett studentbostadsprojekt i Karlstad till bolaget Living at Campus Karlstad och i den andra köper in sig i dotterbolag till Nyhem Bostad.

  I den först nämnda affären köper Nischer 128 lägenheter som fördelas på fyra huskroppar på en tomt i nära anslutning till Karlstad Universitet. Värdet i transaktionen på den färdigutvecklade tomträtten är 100 miljoner kronor, med tillträde hösten 2019, enligt ett pressmeddelande från Croisette som har varit rådgivare åt Nischer i affären.

  I den andra affären köper Nischer 80 respektive 20 procent av två dotterbolag till Nyhem och betalar med aktier i två egna projektbolag. De bolag man köper in sig i är Nyhem Projektutveckling, där Nischer köper 80 procent av aktierna, och Nyhem Byggsystem. Köpeskillingen erlägger med 10 procent av aktierna i sitt projektbolag för utveckling av bostäder i Örnsköldsvik samt 7 procent av sitt projektbolag för utveckling av bostäder i Knivsta.

  I aktieaffären har Croisette varit rådgivare åt Nyhem.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived