+
Bild: Gävle/Sandviken
 • Microsoft köper mark i norr

  PUBLICERAD 2018-12-11 AV Ajda Dzambic
  UPPDATERAD: 2018-12-11 16:09

  Textstorlek

  Dela med andra

  Gävle kommun och Sandviken kommun säljer 130 hektar mark, motsvarande 260 fotbollsplaner, till Microsoft för totalt 269 miljoner kronor. Microsoft meddelar att förvärvet sker för att stärka bolagets närvaro i Europa och Norden.

  Sandviken kommun säljer del av fastigheten Tuna 3:1 för 129 miljoner kronor. Gävle kommun avyttrar del av fastigheterna Skogmur 4:1 och Skogmur 3:1 för 140 miljoner kronor.

  – Att världsledande företag visar intresse för vår region stärker vår attraktionskraft och erbjuder spännande utvecklingsmöjligheter. Affären kan förstärka Gävle-Sandviken som en modern industriregion med ännu ett internationellt företag, säger Peter Kärnström (S), kommunstyrelsens ordförande i Sandviken.

  Microsoft har varit verksamma i Sverige i 33 år och har idag cirka 600 medarbetare. Etableringen av bolaget har skett genom nära samarbete mellan Stockholm Business Alliance, Invest in Gävleborg, Business Sweden och lokala partners i både Gävle och Sandviken.

  – Det här är resultatet av ett långsiktigt strategiskt arbete med att lyfta fram regionens goda förutsättningar för etableringar. Vår förhoppning är att detta kommer att leda till många nya arbetstillfällen i Gävle och Sandviken, säger Göran Arnell, kommundirektör i Gävle.

  Hittills finns inga uppgifter om vad Microsoft ska använda marken till, och företaget är hemlighetsfullt:

  – I takt med att planerna för marken utvecklas kommer vi kunna delge mer information, säger Therése Treutiger, vice vd, Microsoft Sverige, i ett uttalande till SVT Gävleborg.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived