+
Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.
 • Magnolia förlorar skiljetvist

  PUBLICERAD 2018-12-17 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-12-17 16:22

  Textstorlek

  Dela med andra

  Magnolia Bostad förlorar en tvist i skiljedom och får till följd av detta en negativ resultateffekt i det fjärde kvartalet 2018 på drygt 25 miljoner kronor.

  Under 2015 ingick ett bolag inom Magnolia Bostad ett aktieöverlåtelseavtal avseende förvärv av ett fastighetsägande bolag. Magnolia Bostad framställde därefter krav på säljaren med anledning av garantibrott i aktieöverlåtelseavtalet. Säljaren bestred kravet.

  Ett skiljedomsbeslut har fattats av Stockholms Handelskammarens Skiljedomsinstitut i vilket Magnolia Bostads dotterbolag fått sitt garantianspråk ogillat. Bolaget har därefter ålagts att ersätta kostnaderna i skiljeförfarandet med sammanlagt 5,25 miljoner kronor.

  På grund av domslutet kommer bolaget att få en negativ resultateffekt i det fjärde kvartalet 2018 om totalt 25,45 miljoner kronor. Kassaflödespåverkan blir 5,25 miljoner kronor.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived