+
Henrik Saxborn. Foto: Castellum.
 • Ledningsförändringar hos Castellum

  PUBLICERAD 2018-12-10 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2018-12-10 09:56

  Textstorlek

  Dela med andra

  Castellum gör om i strukturen och bildar tre nya enheter inom kontor och logistik, vilket också medför förändringar i koncernledningen.

  Förändringen innebär att bolaget etablerar en ny enhet för logistik, en för investering- och portföljstrategi och en för kontorslokaler.

  – Vi ser stark tillväxt framåt, både inom flexibla kontorslösningar och inom logistiksegmentet i och med den ökande e-handeln. Vi vill växa med befintliga och nya kunder i de nordiska städerna och anpassar därför vår organisation för att kunna utveckla erbjudanden som i än högre grad attraherar och bidrar till våra kunders framgång, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

  Syftet är med förändringarna är att renodla och stärka kompetensen inom varje segment.

  Enheten för Logistik kommer initialt att ledas av Hans Sahlin som idag är verksamhetsutvecklare för Castellums logistikerbjudande. Han kommer närmast från rollen som Director Storage på DHL Freight. Som tillförordnad enhetschef för Logistik kommer han att ingå i Castellums koncernledning.

  Samtidigt skapas en enhet med fokus på kontor. En chef ska rekryteras till den nya enheten, den personen beräknas tillsättas under början av nästa år och även den ingå i koncernledningen.

  – Castellum har den största noterade kontorsportföljen i Sverige och vi kommer att växa ytterligare. I vår strategi ligger att utveckla coworking-konceptet i större städer och erbjuda de absolut bästa positionerna för våra kunder, säger Henrik Saxborn.

  Förändringarna träder i kraft i början av 2019.

  I samband med organisationsförändringen har en överenskommelse ingåtts med Anders Nilsson som lämnar jobbet som region-vd för Stockholm Norr.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Per Bolund blir ny bostadsminister

  Valåret 2018 I den nya regeringen lämnar bostadsfrågorna näringsdepartementet och flyttas istället till finansdepartementet, under ledning av Per Bolund (MP) – något branschen initialt reagerar positivt till. Samtidigt inrättas ett nytt infrastrukturdepartement.

 • Fastighetsbolagen stiger till rekordnivå

  Börs Stockholmsbörsens fastighetsindex stiger till en ny rekordnivå på måndagen efter en stark inledning på det nya året som höjt sektorn nästan 8 procent.

 • Flertal rekryteringar för Croisette

  Rekrytering Croisette utökar transaktions- och värderingsteamet i Malmö samt anställer till uthyrningsverksamheten i Göteborg. Även ett flertal juniora tjänster har tillsatts i Stockholm och Malmö.

 • ANNONS
 • Ny koncernchef på Scandic

  Hotell Jens Mathiesen tar över som vd och koncernchef i Scandic Hotels Group och efterträder därmed Even Frydenberg.

 • ANNONS
 • Klövern hyr ut i Köpenhamn

  Uthyrning Klövern har tecknat två hyresavtal i Köpenhamn. Bolaget hyr ut cirka 3500 kvadratmeter kontorsyta till AP Pension. Dessutom hyr TUI Danmark cirka 970 kvadratmeter i fastigheten kallad Codan-huset.

 • Fler bostäder i Ängelholm

  Bostäder Midroc har, tillsammans med Wingårdhs Arkitektkontor, vunnit en markanvisningstävling i Ängelholm. Planen för området är att skapa en ny mötesplats med nya bostäder och utveckling av den nuvarande Parkskolan. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived